Doa Penglaris Dagangan Dalam Al Quran, Dagangan Laris Lancar Berkah

Doa Penglaris Dagangan Dalam Al Quran, Dagangan Laris Lancar Berkah – Doa penglaris dagangan sudah banyak dibagikan mungkin dari video ataupun artikel lainnya. Namun tak semua doa doa itu ada dalam Al Qur’an karena sebagian ada pada doa para wali, doa dari Nabi Muhammad berdasarkan Hadist dan sumber ulama ulama lainnya. Namun dalam kesempatan ini kami akan membagikan kepada anda sebuah doa pelarisan yang ada dalam Al Quran. Dengan rutin mengamalkan doa ini Insya Allah usaha daganng kita akan mendapatkan berkah dari Allah SWT.

Doa penglaris dagangan dalam Al Quran ini menjadi salah satu amalan pelancar rezeki dari hasil berdagang. Meski anda hanya pedangan kecil, insya Allah lancar dan akan berkembang menjadi besar ke depannya. Yang sudah menjadi pedagang besar maka usahanya akan terus berkembang dan bertahan dengan penghasilan yang sama atau bahkan lebih. Insya ALLAH atas izin dan kehendak Tuhan karena tidak ada yang tidak dibalas kebaikan jika seseorang melakukan kebaikan berupa amal ibadah kepada-NYA.

Amalan Doa Penglaris Dagangan Dalam Al Quran

Bunyi amalan doa penglaris dagangan dalam Al Quran adalah sebagai berikut :

اَلْحَمْدُ لِلهِ الَّذِى رَزَقَنِى هَذَا مِنْ خَيْرِ حَوْلٍ مِنِّى وَلَا قُوَةٍ، اَللَّهُمَّ بَارِكْ فِيْهِ

AL-HAMDU LILLAAHILLADZI ROZAQONII HAADZA MIN KHOIRI KHAULIN MINNII WA LAA QUWWATIN, ALLOOHUMMA BAARIK FIIHI

Artinya :

“Segala Puji Bagi Allah yang Telah memberi rizqi kepadaku dengan tidak ada daya dan kekuatan bagiku, Ya Allah, semoga Engkau senantiasa memberi berkah pada rezeki ku”

Cara Mengamalkan :

Agar anda bisa merasakan fadhilah atau khasiat dari doa penglaris dagangan dalam Al Quran ini maka silahkan amalkan dengan tat acara berikut ini :

  1. Setiap selesai solat fardhu, bacalah doa penglaris dagangan dalam Al Quran diatas sebanyak 7 kali.
  2. Kemudian, setiap anda akan membuka dagangan atau toko anda, anda harus membaca surat alfatihah sebanyak 7x agar dagangan anda hari itu bisa menjadi berkah dan banyak pelanggan yang membeli dagangan anda.
  3. Ditambah lagi setiap malam lakukan solat hajat untuk memperlancar rezeki dan setelah salam baca doa pelarisan tersebut diatas sebanyak 33 kali.

Insya Allah rutin anda lakukan maka dagangan akan laris manis, rezeki terus bertambah dan diberi kelancaran oleh Allah SWT.

Amin, demikian doa penglaris dagangan dalam Al Quran semoga bermanfaat untuk kita semua. BARAKALLAH.

 

Artikel Lainya:

doa penglaris usaha jasa, doa penglaris dagangan dalam al quran, https://www walisembilan com/doa-penglaris-dagangan-dalam-al-quran-dagangan-laris-lancar-berkah/, ayat al quran untuk penglaris dagangan, dzikir penglaris dagangan, Doa penglaris dagangan, Doa penglaris, sholawat penglaris dagangan, doa pelaris dagangan menurut islam, penglaris dagangan menurut islam, doa melancarkan usaha dalam alquran, penglarisan dagang cara islam, bacaan ayat al quran supaya laris dagangan, Doa pengla, doa pelaris dagangan, surat al quran yang bisa membantu untuk dagang, penglaris dagangan anda halal 100 gratis, doa wali pelares dagangan, shalawat dahsyat untuk dagang, doa penglaris dlm alquran, doa jualan menurut alquran, doa biar di beri kelarisan dalam berdagang, doa khusus untuk dagang dalam al quran, ayat alquran untuk buka jualan sebagai penglaris, Sholawat pengla, doa penglaris ayat, ayat alquran untuk pelaris dagangan, sholawat mustajab untuk penglaris, ayat pelaris dagangan, doa berdagang dalam alquran, ayat quran agar dagangan laria krna Allah, amalan penglaris dagangan, Amalan doa penglaris mujarab, amalan dan doa penglaris menurut islam, bacaan rosul untuk penglaris dagang, penglaris jualan, Doa Pelaris Jualan Para Nabi Dan Lancar, penglaris dalam al guran, bacaan alQuran untuk penglaris dagangan, surat pelancar jualan, surat penglaris dagangan, cara membuat jimat pelaris dagangan sendiri, surat penglaris, surat alquran agar dagangan laris, ayat al quran perlancar usaha dagang kita laris, doa penglaris dagang, doa pelaris dagangan dari sayyid abdul karim, amalan untuk jualan sesuai dengan alquran, doa jualan dalam alquran, zikir ya latib buat penglirs

Tinggalkan Balasan